Pentalofos
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Pentalofos

Griechischer Pentalofiten Verein der Schweiz
 
ΦόρουμΠόρταλΕικονοθήκηΑναζήτησηLatest imagesΕγγραφήΣύνδεση

 

 Σταφιδόπιτα

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Stavros (Admin)
Admin



Αριθμός μηνυμάτων : 44
Location : Zürich
Registration date : 07/11/2007

Σταφιδόπιτα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Σταφιδόπιτα   Σταφιδόπιτα Icon_minitimeΤρι Δεκ 18, 2007 6:55 pm

Σταφιδόπιτα
Υλικά για τη γέμιση:
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
2 φλιτζάνια σταφίδες
2 κουταλιές σούπας αλεύρι μαλάκο
200 γρ. τυρί (μαλάκα ή μυζήθρα)
χυμό από 1 λεμόνι
2 κουταλιές μέλι
κανέλα
γαρίφαλο
1 ποτηράκι κονιάκ

Για το γαρνίρισμα:
λίγο κονιάκ και μέλι για το ράντισμα της πίτας

Υλικά για τη ζύμη :
1/2 κιλό αλεύρι μαλακό
200 γρ. ΦΑΡΙΝΑ
2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
400 γρ. ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτηράκι του κρασιού τσικουδιά
λίγη κανέλα και γαρίφαλο

Εκτέλεση
Φτιάχνετε τη ζύμη:
Χτυπάτε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και προσθέτετε τη φαρίνα διαλυμένη στον χυμό πορτοκαλιού, τη τσικουδιά, τα κανελογαρίφαλα και το αλεύρι.
Ζυμώνετε καλά και αδειάζετε το μείγμα σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί (να καλυφθεί όλο το ταψί και τα πλαϊνά του).
Για τη γέμιση:
Aνακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης πολύ καλά έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, επάνω στη ζύμη και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο (150C) για 1 ώρα περίπου.
Μόλις τη βγάλετε από το φούρνο την περιχύνετε με λίγο κονιάκ και λίγο μέλι.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://www.pentalofos.ch
 
Σταφιδόπιτα
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Pentalofos :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ-
Μετάβαση σε: