Τρίγωνα
Υλικά για την κρέμα:
6 ποτήρια γάλα
12 κουταλιές σούπας καστερ/κορν φλάουρ
18 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
λίγο ακόμα βούτυρο στην άκρη για το πασάλειμμα των φύλλων
4-5 αυγά
Υλικά για το σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη
2 1/2 ποτήρια νερό
Χυμό μισού λεμονιού
Υλικά για το στόλισμα/κατασκευή:
1/2 κιλό φύλλα μπακλαβά
Σαντιγί
Αμύγδαλα ψίχα ή τριμμένα
Εκτέλεση (κρέμα):
Ζεσταίνουμε 5 ποτήρια γάλα στην κατσαρόλα.
Το γάλα δεν πρέπει να βράσει και αφρίσει. Στο άλλο το ποτήρι διαλύουμε καλά την καστερ. Σπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά. (ασπράδι και κρόκο).
Μόλις ζεσταθεί το γάλα το βγάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε το κρύο γάλα με το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε την κανέλα. Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε με προσοχή τα χτυπημένα αυγά σιγά σιγά και ανακατεύουμε συνέχεια μην γίνουν ομελέτα.
Το έχουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.
Εκτέλεση (κύριο μέρος):
Βάζουμε σε κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και το βράζουμε.
Παίρνουμε κάθε φύλλο μπακλαβά, και το κόβουμε κατά μήκος σε 3-4 κομμάτια βουτυρωμένα. Τα τυλίγουμε όπως όταν κάνουμε μπουρεκάκια
Τα βουτάμε στο σιρόπι και τα βάζουμε σε αλειμμένο ταψί.
Τα έχουμε σε μέτριο προς χαμηλό φούρνο. Πριν ξεραθούν πολύ ώστε να μην σπάνε, τα βγάζουμε και σπάμε τη μικρότερη πλευρά, έτσι ώστε να βάλουμε μετά την κρεμά. Τα ξαναβάζουμε στο φούρνο. Αυτά θα φουσκώσουν και θα πάρουν σχήμα.
Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε με προσοχή και γεμίζουμε τη σχισμή με ένα κουταλάκι κρεμά. Αν θέλετε ξαναπεράστε τα ένα χέρι σιρόπι.
Βάζετε σαντιγί στη σχισμή και βάζατε ξηρούς καρπούς από πάνω να κολλήσει στο σιρόπι