Pentalofos

Griechischer Pentalofiten Verein der Schweiz
 
ΦόρουμΠόρταλΕικονοθήκηΣυχνές ΕρωτήσειςΑναζήτησηΕγγραφήΚατάλογος ΜελώνΟμάδες ΜελώνΣύνδεση

Μοιραστείτε | 
 

 Σταφιδόπιτα

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Stavros (Admin)
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 44
Location : Zürich
Registration date : 07/11/2007

ΔημοσίευσηΘέμα: Σταφιδόπιτα   Τρι Δεκ 18, 2007 6:55 pm

Σταφιδόπιτα
Υλικά για τη γέμιση:
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
2 φλιτζάνια σταφίδες
2 κουταλιές σούπας αλεύρι μαλάκο
200 γρ. τυρί (μαλάκα ή μυζήθρα)
χυμό από 1 λεμόνι
2 κουταλιές μέλι
κανέλα
γαρίφαλο
1 ποτηράκι κονιάκ

Για το γαρνίρισμα:
λίγο κονιάκ και μέλι για το ράντισμα της πίτας

Υλικά για τη ζύμη :
1/2 κιλό αλεύρι μαλακό
200 γρ. ΦΑΡΙΝΑ
2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
400 γρ. ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτηράκι του κρασιού τσικουδιά
λίγη κανέλα και γαρίφαλο

Εκτέλεση
Φτιάχνετε τη ζύμη:
Χτυπάτε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και προσθέτετε τη φαρίνα διαλυμένη στον χυμό πορτοκαλιού, τη τσικουδιά, τα κανελογαρίφαλα και το αλεύρι.
Ζυμώνετε καλά και αδειάζετε το μείγμα σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί (να καλυφθεί όλο το ταψί και τα πλαϊνά του).
Για τη γέμιση:
Aνακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης πολύ καλά έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, επάνω στη ζύμη και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο (150C) για 1 ώρα περίπου.
Μόλις τη βγάλετε από το φούρνο την περιχύνετε με λίγο κονιάκ και λίγο μέλι.

_________________
S. Dimou
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://www.pentalofos.ch
 
Σταφιδόπιτα
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Pentalofos :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ-
Μετάβαση σε: