Pentalofos
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Pentalofos

Griechischer Pentalofiten Verein der Schweiz
 
ΦόρουμΠόρταλΕικονοθήκηΑναζήτησηLatest imagesΕγγραφήΣύνδεση

 

 ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Stavros (Admin)
Admin



Αριθμός μηνυμάτων : 44
Location : Zürich
Registration date : 07/11/2007

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ   ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ Icon_minitimeΤρι Δεκ 18, 2007 6:52 pm

Υλικά για τη γέμιση
3 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό
3 κουταλάκια μπέικιν - πάουντερ
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα κοπανισμένη
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα αλεσμένη
1 κουταλιά κανέλα
1 κουταλιά γαρίφαλα
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
2 κουταλιές κονιάκ
1 κουταλιά κονιάκ
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιών
3/4 του φλιτζανιού γάλα.
Υλικά για το σιρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
χυμός λεμονιού.


Εκτέλεση
Αναμειγνύετε σε μπολ το αλεύρι, την κοπανισμένη και την αλεσμένη καρυδόψιχα, την κανέλα και τα γαρίφαλα. Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν'ασπρίσει, προσθέτετε τα αυγά και χτυπάτε για 10' ακόμη. Προσθέτετε σιγά - σιγά το μίγμα του αλευριού, το μπέικιν - πάουντερ διαλυμένο στο κονιάκ, το ξύσμα και το γάλα. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μίγμα σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
Ψήνετε την πίτα σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Ετοιμάζετε το σιρόπι και όταν η καρυδόπιτα έχει σχεδόν κρυώσει, την περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://www.pentalofos.ch
 
ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Pentalofos :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ-
Μετάβαση σε: