Pentalofos
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Pentalofos

Griechischer Pentalofiten Verein der Schweiz
 
ΦόρουμΠόρταλΕικονοθήκηΑναζήτησηLatest imagesΕγγραφήΣύνδεση

 

 ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΣΜΥΡΝΗΣ

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Stavros (Admin)
Admin



Αριθμός μηνυμάτων : 44
Location : Zürich
Registration date : 07/11/2007

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΣΜΥΡΝΗΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΣΜΥΡΝΗΣ   ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΣΜΥΡΝΗΣ Icon_minitimeΤρι Δεκ 18, 2007 6:53 pm

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΣΜΥΡΝΗΣ


Υλικά
300 γρ. βούτυρο μαλακό
400 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
6 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
750 γρ. (περίπου) ΦΑΡΙΝΑ κοσκινισμένη
1 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
1 ποτηράκι κονιάκ
ο χυμός και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
(1 αυγό χτυπημένο - ολόκληρα γαρίφαλα και αμυγδαλόψιχα για στόλισμα


Εκτέλεση
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε τους κρόκους με τη μαστίχα και συνεχίζετε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτετε το χυμό, το ξύσμα και το κονιάκ. Χτυπάτε τα ασπράδια αυγών σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνετε στο μίγμα των κρόκων εναλλάξ λίγο αλεύρι και μαρέγκα, ανακατεύοντας ελαφρά. Ρίχνετε το μίγμα σ'ένα βουτυρωμένο ταψί (και κάνετε στην επιφάνεια διάφορα σχέδια μ'ένα πιρούνι). Αλείφετε την πίτα με αυγό, τη στολίζετε με τα γαρίφαλα και την αμυγδαλόψιχα και την ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
http://www.pentalofos.ch
 
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΣΜΥΡΝΗΣ
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Pentalofos :: ΣΥΝΤΑΓΕΣ-
Μετάβαση σε: